BAHAN-BAHAN:
ü
Rempah tumis
ü
Mi kuning
ü
Rempah kari ayam
ü
Bawang putih- dikisar halus
ü
Bawang besar -dikisar halus
ü
Sedikit halia - dikisar halus
ü
Santan kelapa
ü
Minyak masak
BAHAN UNTUK HIASAN:
·
Tauge
·
Bebola ikan
·
Sawi
·
Telur rebus
·
CARA MEMBUAT:
panaskan minyak masak dan tumiskan bahan
dikisar bersama rempah tumis.
Kemudian masukkkan rempah kari ayam dan
sedikit air. Kacau seketika.
Masukkan santan dan garam. Biar mendidih.
Letakkan mi dan bahan hiasan di mangkuk lain.
Sediakan untuk dihidangkan.
😊semoga bermanfaat dan selamat menjamu selera😊
Jangan lupa Share👍
👇👇👇
No comments:
Post a Comment